Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Zagotować osoloną wodę, dodać pieprz, ziele i liście laurowe. Cebulę pokroić w paski, zagotować do lekkiego zmięknięcia.
Z cukru zrobić karmel, dodać do zalewy razem z octem. Odstawić do ostygnięcia.
Rybę z 1 cebulą zmielić na gładką masę, odcisnąć nadmiar wody.
Dodać jajko, bułkę i przyprawy. Uformować kotlety i usmażyć.
Gotowe kotlety układać warstwowo, zalać zalewą i odstawić na minimum 12 godzin, aby się przegryzły.