Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i błyskawiczny sposób na czekoladowe babeczki, które wypełnione są...
Odsłon: 40
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 21
Dzisiaj zapiekanki które przygotowała moja wnuczka. Zapiekanki dobrze zapiecz...
Odsłon: 108
Przepyszny i błyskawiczny sposób na czekoladowe babeczki, które wypełnione są...
Odsłon: 40
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 21
Dzisiaj zapiekanki które przygotowała moja wnuczka. Zapiekanki dobrze zapiecz...
Odsłon: 108
Składniki
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do wody, gotujemy z 2 kostkami rosołowymi. Gdy jest już miękka odcedzamy, studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu lub oliwie. Gdy jest już zeszklona, oprószyć mąką i wrzucić do kapusty. Mieszamy wszystko. Dodajemy do tego jajko, bułkę tartą, ketchup i przyprawy (sól, pieprz).
Masa musi być taka gęsta, by można było formować swobodnie z niej kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak zwyczajne kotlety:)