Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto złożone z kilku warstw. Ciasto orzechowe z brzoskwiniami i delicjami.
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 13
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 11
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 11
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 572
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 13
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 11
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 11
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 572
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i bakalie. Podzielić na dwie części u upiec dwa placki.
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. Budyń rozpuścić w 3/4 szkl wody, z 1 łyżką mąki i 5 żółtkami. Wlać na gotujący się sok, ciągle mieszając. Ugotować i wystudzić. Do masła dodać po trochę budyniu - miksować. Część masy wyłożyć na placek bakaliowy, następnie ciastka delicje nasączone w kawie. Potem krem i drugi placek bakaliowy. Wierzch posmarować cienko kremem i ułożyć brzoskwinie pokrojone w talarki i zalać galaretką.