Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kopytka leniwe na słodko... ! smak dzieciństwa mniam...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
SERA BIAŁEGO NIE MOŻE BYĆ WIĘCEJ NIŻ ZIEMNIAKÓW - MNIEJ WIĘCEJ SERA O POŁOWE MNIEJ NIŻ ZIEMNIAKÓW
Do miski wrzucić zmielone ziemniaki, zmielony ser, jajko, szczypta soli i mąkę ziemniaczaną. Wszystko mieszać ręką i dosypywać po trochu mąkę tortową, aż ciasto nie będzie się kleić (nie przesadzić, żeby nie wyszło za suche). Stolnicę oprószyć mąką i kawałek ciasta rolować, aż wyjdzie długi pasek. Pokroić w kawałki i ugotować w wrzącej osolonej wodzie. Tak robimy z całym ciastem
Margarynę roztapiamy w rondelku i wsypujemy trochę bułki tartej (ilość dowolna zależy jak kto lubi - bardziej płynna czy bardziej suchą chodź doradzam płynniejszą). Musi ona trochę się tak jakby podsmażyć ale nie spalić więc często ją mieszamy. Powinna mieć złoty kolor i zmięknąć.
Ugotowane kopytka polać bułką tartą i wymieszać. Podawać z cukrem.