Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2011
Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Składniki
Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.
Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.
Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.
Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.