Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i pyszny mięciutki środek. Super proste i zawsze się udają;-) A jak pachną...poezja!
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 289
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 289
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Składniki
Cukier i białka ubić na sztywno (nie na parze!!).
Dodać kokos oraz sok z cytryny i całość wymieszać. Ja wszystko robię w robocie kuchennym.
Wykładać łyżką na plachę z pergaminem, nie za duże porcje i nie tuż obok siebie, bo trochę urosną. Kokosanki można wyłożyć na wycięte kółka z andruta.
Włożyć do rozgrzanego pieca. 180 stopni i piec ok. 20 min. aż się zarumienią z góry.