Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, bardzo aromatyczne, pachnące kokosem i wanilią bezglutenowe ciasteczka, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy. Kokosanki są proste i szybkie w wykonaniu i tak samo szybko znikają ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 65
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 65
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Składniki
Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego kilka kropel aromatu waniliowego, cukier puder oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Studzimy zawartość garnuszka.
Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, a na koniec dodajemy sporą łyżeczkę mąki ziemniaczanej i jeszcze chwilę miksujemy.
Do powstałej piany białkowej dodajemy ostudzone wiórki kokosowe i łączymy składniki, delikatnie mieszając je łyżką.
Tak powstałą masę wykładamy za pomocą łyżeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. * Ciasteczek nie ugniatamy, ale zostawiamy je w postaci postrzępionej.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na około 15 minut i pieczemy do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka studzimy, a następnie przechowujemy je w metalowej puszce.
Gotowe ciasteczka są bardzo aromatyczne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Życzę smacznego! :)