Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na wyjątkowe danie. Zrobimy dzisiaj kieszonki drobiowe z farszem serowo-grzybowym podane na duszonym ananasie. Brzmi smakowicie, prawda? I takie tez jest w rzeczywistości :) Polecam!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Na początku filety myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. W każdym filecie, długim i ostrym nożem robimy kieszonkę – ważne, aby nie przebić kieszonki, bo wtedy farsz może nam się z mięsa wydostać.
Do miski wrzucam serki, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i posiekane orzechy. Doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam.
Napełniam farszem kieszonki w filetach. Otwór w mięsie spinam wykałaczkami i dla pewności przeplatam sznureczek. Gotowe, wypełnione farszem piersi kurczaka oprószam ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam filety. Następnie dodaję bulion i duszę w nim roladki.
Ananasa odsączam z zalewy i kroję w kosteczkę. Miękkie filety zdejmuję z patelni, a wrzucam pokrojonego ananasa. Duszę go, aż płyn nieco odparuje, a sos stanie się gęsty. Dodaję mąkę, aby dodatkowo go zagęścić.
Na półmisku układam warstwę ananasa, a na nim pokrojone w plastry drobiowe kieszonki pełne pysznego serowo-orzechowego farszu. Smacznego!!!