Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa potrawka z ryżu, ugotowanych na twardo jajek i wędzonej ryby. Danie rodem z kuchni brytyjskiej, tradycyjnie przyrządzane z łupaczem i serwowane jako śniadanie.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3458
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 152
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 694
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 92
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3458
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 152
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 694
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 92
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Pokrojony w półplasterki por, paprykę w paseczki i posiekany czosnek podsmażyć na oleju. Po chwili dodać ugotowany ryż z przyprawami - curry, solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. Następnie podlać potrawę mlekiem dodając śmietanę i pomidory. Trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu. Gotową potrawę skropić cytryną, posypać natką pietruszki i udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami. Smacznego.