Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodowego szaleństwa ciąg dalszy. Szybki i prosty deserek, którym zajadała się w dzieciństwie moja mama. Ja go teraz jadłam pierwszy raz w życiu... Wy nie popełniajcie tego błędu i nie zwlekajcie tak długo ;)
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 65
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 76
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 65
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 76
Składniki
Potrzebne są 2 garnki - mniejszy i większy. W większym gotujemy mleko z jedną łyżeczką cukru i szczyptą soli. W mniejszym gotujemy na małym ogniu jagody z drugą łyżeczką cukru - dusimy ok 5 - 10 min.
Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę, mieszamy. Jeśli jest za gęste dodajemy wody. Na ogniu trzymamy, mieszając ok 3 min.
Na talerz/miseczkę nakładamy kaszkę i dekorujemy jagodami + sokiem z nich.