Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
Karotki osączyłem z zalewy (świeże ,oczyścić). Masło rozpuściłem w rondelku ,włożyłem karotki i dusiłem 4 min ,doprawiłem solą i pieprzem. Wlałem bulion i dusiłem7 min (świeże 15 min) na małym ogniu. Szczypiorek posiekałem. Marchewki wyjąłem z bulionu ,a bulion zabieliłem śmietaną. Po chwili dodałem musztardę. Sos ,zagotowałem ,doprawiłem pieprzem ,dodałem szczypiorek. Wymieszałem z marchewkami. Podałem ciepłe do obiadu.