Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
ściereczkę skropić octem i wytrzeć nią mięso,sól, pieprz i zioła wymieszać i natrzeć mięso i odstawić na 30 minut
w rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony,podlac wywarem i dusić na wolnym ogniu ,po kilku minutach dodać do mięsa pokrojoną w plasterki marchew i nadal dusic do miękkości mięsa
na niewielkiej ilości tłuszczu lekko zrumienić posiekaną cebulę i dodać do mięsa,upieczone mięso przełożyc do ,żaroodpornego naczynia
miód wymieszać z natką pietruszki i posmarowac tym mięso,naczynie wstawić do nagranego piekarnika na 10 minut,po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze kilka minut
sos powstały w wyniku pieczenia doprawić i polać nim pokrojone w plastry mięso,podawać z ziemniakami i sałatka z buraków