Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach mięso.
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3149
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2796
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3149
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2796
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Składniki
Cebule pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Karkówkę pokroić w plastry ( nie rozbijać ). Opanierować w jajku i bułce tartej, obsmażyć. Wyłożyć karkówkę do naczynia żaroodpornego. Na mięso położyć cebulę.
Do garnka wlać keczup, dodać czosnek, ocet, wodę, kostkę rosołową, paprykę, cukier, sól, musztardę i pieprz. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso i cebulę. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni. Piec 1-1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!