Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 119
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 702
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10121
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 119
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 702
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10121
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Kapustę białą szatkujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną białą kapustę i kapustę kiszoną wraz z sokiem. Dolewamy 500 ml gorącej wody. Gotujemy pod przykryciem około 70-80 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki pieczarki. Dodajemy do mięsa z kapustą i dusimy jeszcze około 30-35 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy jeszcze solą i ewentualnie pieprzem ziołowym. Podajemy gorące posypane koperkiem, ze świeżymi bułeczkami. Smacznego:)