Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie glowne
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
Myjemy karczek osuszamy recznikiem papierowym,nacinamy jak na kotlety.Przyprawy mieszamy z olejem,ta marynata nacieramy mieso.Czosnek cebule kroimy w plasterki nastepnie wsuwamy w naciete miejsca.Mozna tez powsuwac ziele angielskie oraz lisc laurowy.Chowamy do lodowki najlepiej na ok.8godz.
Wyciagamy z lodowki.wsuwamy pokrojone w plastry pieczarki w naciete miejsca,pomidorki kroimy w cwiartki badz plasterki i obkladamy nimi mieso.Przekladamy na rozgrzana patelnie i obsmazamy(niekoniecznie wykonujemy ta czynnosc) z jednej strony.przekladamy do naczynia zaroodpornego i wsadzamy do piekarnika,pieczemy w temp200*ok 1,5 godz.Kiedy mieso jest miekkie posypujemy serem zoltym i wkladamy z powrotem i czekamy az ser sie rotopi.Podajemy z ziemniami lub frytkami i np. mizeria lub buraczkami