Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten smak....to wina wina :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Karczek osolić, na każdy plaster położyć 3 śliwki, zrolować i spiąć wykałaczkami. Mięso posypać pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na złoto z każdej strony.
Mięso polać winem, dodać rozmaryn i borówki- dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodać cytrynę i miód , ewentualnie doprawić i dusić kolejne 10 min.
Gotowe danie spożyć z jasnym pieczywem... ciesząc się życiem :) Smacznego