Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie mięska i warzyw :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 525
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1412
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 525
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1412
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Składniki
Szynkę kroimy w paski, skrapiamy olejem i przyprawiamy 2 łyżeczkami musztardy oraz solą i pieprzem. Mięso wstawiamy do piekarnika na 40 min (funkcja termoobiegu). Po upieczeniu mięso wyciągamy z brytfanki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Następnie smażymy je na patelni na rumiany kolor.
Do wcześniej użytej brytfanki układamy warstwy gotowych ziemniaków, mięsa i znów ziemniaków. Zalewamy wszystko sosem śmietanowo jajecznym (250 ml wody, 5 łyżek śmietany, jajo, sambal, ser żółty, sól, pieprz) i wstawiamy do piekarnika na 20 min. 180 stopni(funkcja góra dół). Po upieczeniu układamy wg uznania warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego :)