Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Polecam w polaczeniu z gotowanymi ziemniaczkami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Boczek kroimy na spore paseczki i samzymy na patelni.
cebule kroimy w piorka, parowki w plasterki i smazymy w duzym garnku na oleju razem z przyprawami az do zeszklenia sie cebulki. Zestawiamy z palnika, dodajemy boczek i pieczarki.
kapuste pekinska oplukujemy, suszymy i kroimy w piorka az do samego konca, razem z glabami.( nie musimy kroic bardzo drobno. ja kroilam poprzecznie na grubosc ok 1 cm.) Dodajemy do garnka z cebulka i pozostalymi skladnikami, podlewamy 1/2 litra wody. Dodajemy lyzeczke cukru, sok z polowy cytryny i dusimy pod przykryciem. Kapustka powinna byc miekka juz po 12 minutach. Dodajemy posiekany koperek. Zdejmujemy pokrywe i odparowujemy jeszcze troche wody.
W garnuszku rozrabiamy 2 lyzki maki wraz z woda, dolewamy do kapusty, dokladnie mieszamy i gotujemy jeszcze jakies 3 min. Do tego tylko ziemniaczki i gotowe. Smacznego.