Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie pojawiły się nowalijki! Nie mogłam się już doczekać na świeże warzywa prosto z targu. Dzisiaj na Kleparzu udało mi się zakupić młodą kapustę, ziemniaczki, botwinkę i koperek. Z kapusty zdecydowałam się przyrządzić kapuśniak, za którym bardzo się stęskniłam. Zaraz po powrocie do domu, ruszyłam do kuchni, aby go przyrządzić. Wyszło pysznie! ;)
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 237
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 103
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4275
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1040
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 949
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 237
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 103
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4275
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1040
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 949
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną i pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość gotujemy, aż warzywa staną się miękkie.
Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę kroimy w plasterki i wrzucamy z powrotem do garnka z wywarem. Kapustę szatkujemy bardzo drobno i również dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy i kromy w cienkie talarki. Dodajemy do zupy. Gotujemy kapuśniak, dopóki ziemniaki nie zmiękną.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. I tym sposobem otrzymujemy pyszny i aromatyczny kapuśniak. Mniam!
Smacznego!