Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak bardzo zasmakuje nam to danie:), zwłaszcza, że wymyślone było "na szybko":). Świetna lekka alternatywa dla tradycyjnego kalafiora z bułką tartą smażoną na maśle. Naprawdę smakuje nieziemsko, a tradycyjnej śmietany nie użyłam ani grama:)!
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 71
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 301
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 71
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 301
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Składniki
Kalafiora ugotowałam na parze doprawiając go lekko solą. W między czasie do małego rondelka wlałam mleczko, dodałam do niego kleik i porwany na małe kawałeczki plasterek sera, wszystko doprawiłam solą. Gdy kalafior był już prawie gotowy wstawiłam na mały gaz rondelek z sosem- mieszałam do momentu roztopienia się wszystkich składników.
Kalafiora wyłożyłam na 2 talerze, polałam sosem, a na koniec obsypałam orzechami, płatkami i posiekanym szczypiorkiem. Sos bardzo szybko wdarł się we wszystkie zakamarki różyczek kalafiora, dlatego jest niemalże niewidoczny na zdjęciu, nie mniej jednak bardzo fajnie komponował się z kalafiorem:) Smacznego!