Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywne, smakowite i mocno kakaowe ciasteczka owsiane z dodatkiem siemienia lnianego. Ciasteczka są świetną energetyczną przekąską, ale idealnie sprawdzą się także jako dodatek do popołudniowej kawy :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Składniki
Do miski dodajemy płatki owsiane, mąkę pszenną pełnoziarnistą, szczyptę soli i siemię lniane - mieszamy wszystkie suche składniki.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier, mleko, kakao oraz aromat migdałowy - wszystko dokładnie mieszamy i studzimy. Gdy zawartość lekko ostygnie dodajemy do niej 2 jajka i ponownie mieszamy. Następnie łączymy mokrą masę z suchymi składnikami z miski.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Ostudzone ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)