Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 60
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 39
Zupa prosta do przygotowania, a przy tym pyszna. Polecam
Odsłon: 65
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 60
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 39
Zupa prosta do przygotowania, a przy tym pyszna. Polecam
Odsłon: 65
Składniki
Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Gdy masa będzie dobrze utarta ciągle mieszając dodawać mak i jabłka. Z białek ubic pianę i delikatnie dodawać do masy, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, bakalie i olejek- do smaku. Piec w temp. 170 c ok. 1 godz.
Po upieczeniu można polać polewą i dowolnie ozdobić.