Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kiełki na patelnię. Podsmażone na odrobinie oleju (albo na suchej patelni), z solą i pieprzem są pyszne jako samodzielnie danie. Kiełki fasoli mung, cieciorki i soczewicy mają super orzechowy smak. Można dodać drobno posiekaną cebulkę lub czosnek. Dzisiaj postanowiłam dodać ... jajka - i wyszła pyszna jajecznica z kiełkami :)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 670
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 670
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełki przez 3 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Czekamy, aż białka trochę się zetną i mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji. Podajemy np. na sałacie lodowej z pieczywem. Smacznego :)