Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wspomagający trawienie.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1947
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 1784
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 101
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1947
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 1784
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 101
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć i namoczyć w szklance wody z cukrem przez noc. Następnie pokroić a w wodzie po śliwkach rozpuścić żelatynę. W międzyczasie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, obgotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do salaterek. Żelatynę mieszając rozpuścić na ogniu( nie zagotować) i zalać jabłka. Posypać orzechami, udekorować śliwkami i przenieść w chłodne miejsce.