Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na lekką przekąskę albo letni podwieczorek.
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 68
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 293
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 68
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 293
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać żółtka i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne, maczając w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.