Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto puszyste lekkie rozpływające się w ustach... doskonale będzie pasował rabarbar i truskawki :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13903
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13903
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem, powoli dodawać maślankę nadal miksując, następnie dodać olej. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dodawać stopniowo do ubitej masy jajecznej, mieszać drewnianą łyżką
Blachę o wymiarach 30x40cm smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na nią ciasto. Na wierzch układamy jabłka na koniec rozkładamy wcześniej wyrobioną kruszonkę Piec ok. 50min.