Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Umyte mięsa pokroić w kostkę około 2cm.Dać na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć chwilę, mieszając by soki zamknęły się w mięsie. Dolać wody tyle by mięso było przykryte.Dać liście laurowe,ziele ang.i gotować do miękkości mięsa. Osobno na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy cebula nam się zeszkli dodać 2 łyżki mąki i podsmażyć chwilę. Gdy mięso jest już miękkie dać podsmażoną cebulę wraz z mąką. Sos nam się zagęści( gdyby był rzadki można jeszcze roztrzepać mąkę w odrobinie wody i wlewać stopniowo do odpowiedniego zagęszczenia sosu) Dodać przyprawy wg.własnego smaku oraz paprykę w proszku.Pogotować 10min. na koniec dać śmietanę zahartowaną sosem. Zagotować,podawać z kaszą,ziemniakami,makaronem lub pieczywem.
Smacznego życzę!