Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy otworzyliśmy książkę z przepisami sprzed 1930 roku, nie sądziliśmy, że to danie, tak idealnie trafi w nasze gusta. Toż to obłęd smaków <3 Nie sposób powstrzymać się przed kolejną dokładką.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 84
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 168
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 193
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 363
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 84
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 168
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 193
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 363
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Składniki
Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz( nie do końca ). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy kilka minut, cały czas mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być za wiele wody) i dusimy do jej miękkości. Podajemy z ziemniakami.