Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad zawsze w cenie :)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 256
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 250
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 256
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 250
Składniki
Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.
Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.