Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas w domu lekko i dietetycznie. Kurczak w kolejnej smacznej odsłonie. Z podanych składników wyjdą dwie konkretne lub trzy mniejsze porcje.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6334
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6334
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Składniki
Mięso i paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, czosnek w cienkie plasterki. Na oliwie obsmażamy mięso (5 minut), dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem przez 10 minut, podajemy z ryżem.
Przygotowanie ryżu: Ryż podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, wlewamy wodę, wino. Całość solimy, doprawiamy oregano i gotujemy pod przykryciem Czas gotowania to 25 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy groszek. Ugotowany ryż przekładamy do foremek (u mnie filiżanki do kawy), odstawiamy na 2 minuty, następnie delikatnie odwracamy je do góry dnem, tak aby ryż zachował odpowiedni kształt. Smacznego.