Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na smaczne dania.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4380
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 120
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4380
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 120
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Następnie w wywarze grzybowym ugotować ryż a grzyby drobno posiekać. Cebulę pokroić, przysmażyć na tłuszczu i połączyć z ugotowanym ryżem i grzybami. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawić do smaku.
Dokładnie wymieszać , formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju.