Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2015
Kwaśno słodkie smaki w towarzystwie mąki gryczanej. Śniadanie idealne
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 224
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 122
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 224
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 122
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Składniki
Żółtko, jogurt, cukier, rozgniecionego banana mieszamy ze sobą - Ucieramy widelcem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu. Rabarbar kroimy w kostkę i dorzucamy do ciasta. Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy delikatnie do naszej masy. Placki smażymy (mały ogień) na patelni z odrobiną oleju. Podajemy z konfiturą lub innymi ulubionymi dodatkami