Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 184
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15077
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 184
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15077
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 91
Składniki
Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Włożyć do zimnej wody z kilkoma łyżkami soku z cytryny. Dzięki temu zabiegowi gruszki nie ściemnieją. Wszystkie składniki zalewy zagotować, na wrzącą wrzucić kawałki gruszek i gotować aż staną się szkliste (nie można ich rozgotować). Gorące, osączone gruszki przełożyć do wyparzonych i osuszonych słoików. Zalewę ponownie zagotować i gorącą zalać gruszki, uważając by do słoika nie dostały się goździki (wtedy gruszki ściemnieją). Słoiki od razu zakręcić. Odstawić do wystudzenia.