Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2011
Aromatyczna marynata
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 23
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 23
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Wszystkie skladniki procz poledwicy wymieszac razem. Pol szklanki powstalej marynaty zachowac, reszte polaczyc z miesem. Marynowac okolo 10 min (maksymalnie do 8 godzin). Grillowac na srednim "ogniu" po 2 minuty z kazdej strony. Nastepnie Przelozyc mieso w miejsce gdzie jest nizsza temperatura i mieso nie bedzie bezposrednio w ogniu. Jesli grill posiada pokrywe to przykryc nia mieso, jesli nie to uzyc folii aluminiowej. Grillowac okolo 15 min, przewracajac i smarujac zachowana marynata co kilka minut.(temperatura miesa w srodku powinna miec okolo 63stC) Gotowe mieso ulozyc na desce do krojenia, owinac folia aluminiowa i pozostawic na okolo 5 min (Zapobiega to utracie "soku") Po uplywie tego czasu pokroic mieso na plastry (powinno byc lekko rozowe w srodku)