Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna staropolska grochówka
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 256
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1145
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 256
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1145
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Na noc moczymy groch, na drugi dzień dolewamy wody dodajemy skórę z boczku, ziele angielskie, listek laurowy, kminek, majeranek, lubczyk sól, pieprz w kulkach i gotujemy, dodajemy startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę, oraz seler, dotujemy do momentu aż groch zacznie się rozwalać.
Podsmażamy kiełbasę, dodajemy boczek, a po chwili cebulę, gdy cebula zacznie się złocić, całość dodajemy do zupy i wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy zmiękną, dodajemy odrobinę śmietany, doprawiamy, solą, pieprzem, magii i majerankiem. Najlepiej smakuje jak chwilę odstoi.