Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18460
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18460
Składniki
Z kapusty wykroić głąba i gotować w lekko osolonej wodzie (jeżeli kapusta jest młoda, to od momentu zawrzenia ok. 5 minut ,a potem tylko parzyć, inaczej liście poprzerywają się). Ryż gotować 5 minut krócej niż w przepisie.na opakowaniu. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, solą, pieprzem i usmażoną wcześniej cebulą.
Zwinąć gołąbki. Jeżeli liść kapusty ma duże zgrubienie to należy je ściąć aby nie było problemu z zawijaniem gołąbka. Gołąbki włożyć do garnka i poukładać na podstawku. Wlać trochę wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.