Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6004
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6004
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Składniki
Żołądki myjemy i parzymy na sitku 4 razy!!!
cebulę kroimy w piórka i dusimy wraz z czosnkiem
dodajemy żołądki(mogą byc pokrojone w grubsze paski) dolewamy wodę i łyżeczkę curry
Dusimy pod przykryciem do miękkości ok.50min dolewając ewentualnie wody wg potrzeby, solimy i pieprzymy do smaku
wstawiamy na 15 min do piekarnika w temp.160st.pod przykryciem, potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10-15min
podawać na ciepło do ziemniaków lub z chlebem