Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Wątróbkę dokładnie umyłem, usunąłem błony i tłuszcz, pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę obrałem i pokroiłem w piórka. Jabłka przeciąłem na cztery części, usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na mniejsze kawałki, jedną ćwiartkę pokroiłem ze skórką. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki masła klarowanego. Wsypałem cukier i podgrzewałem na małym ogniu tak długo, aż cukier się z karmelizował. Dodałem cebulę i jabłka. Smażyłem 10 minut. W tym samym czasie na drugiej patelni roztopiłem smalec gęsi. Wątróbkę obtoczyłem w mące i smażyłem z obu stron. Prawidłowo usmażona wątróbka powinna być zrumieniona z zewnątrz i różowa w środku. Doprawiłem solą i pieprzem. Podawałem z karmelizowaną cebulą i jabłkami.