Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to typowe danie andaluzyjskie, doskonale nadające się na letnie upały. Ilu kucharzy, tyle wersji tego hiszpańskiego przysmaku.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2234
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2234
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Składniki
Pomidory sparzamy, usuwamy gniazda nasienne i grubo kroimy. Podobnie robimy z ogórkiem i papryką (bez sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą.