Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek na śniadanko lub do herbatki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Składniki
Jeżyny przebrać i ewentualnie opłukać.Przepuścić przez sokowirówkę."Odpady" przełożyć na sito i przetrzeć, otrzymamy jeszcze sporo soku.. Do masy jeżynowej dodać sok z cytryny, cynamon, rum , cukier i "Fix-dżem" Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Gotować ok 5 minut, często mieszając.
Do przygotowanych słoiczków wlewać ciągle gotującą się na małym ogniu galaretkę i od razu odwrócić do góry dnem. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Życzę SMACZNEGO! Z tych proporcji wyszło mi 13 słoiczków.