Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie przepadam za galaretką, ale taką czasem zjem
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 310
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 310
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Składniki
Żelatynę należy namoczyc w 1/2 szklanki zimnej wody. Rosól zagotowac (myślę, że można też rozrobic bulion z kostki), wrzucic warzywa( ja używam - kalafior, marchewka, groszek), pieczarki i chwilkę podgotowac. Chodzi o to, by warzywa się nie rozgotowały, a były sprężyste. Dorzucic pokrojoną w paseczki pierś indyka, zagotowac i odstawic. Jeśli jest potrzeba należy wywar doprawic do smaku. Dodac namoczoną żelatynę, zamieszac by się rozpuściła i można rozlewac do salaterek. Najpierw plaster jajka, listek natki, potem warzywa z mięsem i zalac wywarem. Schowac do lodówki by stężało.