Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska do napojów alkoholowych.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 84
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10590
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 71
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 98
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 84
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10590
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 71
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone warzywa i gotować przez godzinę. Następnie wyjąć mięso i pokroić. Do letniego rosołu dodać białka wymieszane z wodą, namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i sklarować rosół. Dna salaterek zalać warstwą gęstniejącej galarety bez warzyw, włożyć groszek, jajka, natkę pietruszki i mięso. Po chwili zalać resztą galarety, ostudzić i podawać na sałacie i pokrojonym pomidorem.