Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 88
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 232
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 88
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 232
Składniki
Miąższ z arbuza miksujemy w robocie kuchennym na jednolitą masę. Przekładamy do rondelka, dodajemy grenadynę i agar-agar, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia lekko ostudzamy. Przed wylaniem do salaterek ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.