Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące kotleciki z ziemniaków z nadzieniem z makreli i żółtym serem
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 63
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 63
Składniki
Ugotowane ziemniaki dobrze ubić tłuczkiem dodać jajka i mąke , troszkę soli i zagnieść ciasto.Makrele poobierać z ości i podzielić na małe kawałki,ser pokroić na grubsze kawałki(kwadraciki).Brać po kawałku ciasta (dłońmi oprószonymi mąką)rozplaszczyć na dłoni w środek położyć kawałki makreli i kawałek żółtego sera i zlepić brzegi formując płaskiego kotlecika następnie opanierować go w bułce tartej,gotowe kotleciki smażyć na oleju(olej powinien sięgać do połowy kotlecików) podawać z ulubioną surówką i sosem,Życzę smacznego.