Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka prosta i w przygotowaniu, idealna jako przekąska, czy danie główne
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 167
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 204
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 167
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 204
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki i przez 5 minut gotujemy na parze. Pieczarki, ser mozzarella i szynkę kroimy w plasterki.
Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zaginamy dookoła brzegi, tak by powstała nam foremka, całe ciasto nakłuwany widelcem ( żeby nie wyrosło) i pieczemy w piekarniku przez 10 minut.
W tym czasie jajka lekko ubijamy, dodajemy odrobinę gęstego jogurtu, przyprawy, sos sojowy i dokładnie mieszamy.