Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
Warzywa korzeniowe rozdrobnić w cienkie słupki, podsmażyć na smalcu, podlać szklanką wody wrzucić kilka liści laurowych i ziele angielskie.
Poszatkować kapustę, pora pokroić w półplasterki, dodać do garnka i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, wlać do potrawy, zagotować. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku imbirem i resztą przypraw. Podawać z pieczywem.