Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe danie. Tzw. coś z niczego lub czystka ;)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 28
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 28
Składniki
Wędlinę kroimy drobne paski. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy razem z papryką i cebulą na pół a następnie w paski (talarki). Ser trzemy na grubych oczkach.
Pokrojoną kiełbasę smażymy na patelni, przekładamy do garnka, gdzie dajemy też wędlinę. Na tym samym tłuszczu rumienimy cebulkę i dodajemy do garnka, dodając też paprykę. Zalewamy wszystko wodą, tak, aby zakryła składniki na jakieś 3 cm. Dodajemy koncentrat, rozgnieciony nożem (nie wyciśnięty) ząbek czosnku oraz wszystkie przyprawy.
Gotujemy na średnim ogniu ok 20 min, po tym czasie dodajemy ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. śmietanę mieszamy z mąką i zaprawiamy forszmak. Po wyłączeniu gazu dodajemy ser żółty i mieszamy. Ser można też dodać każdemu indywidualnie do miseczki.