Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe danie i bez tłuszczu (dla tych co liczą kalorie)
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 909
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6636
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 909
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6636
Składniki
Czosnek pokroić drobno, lub zmiażdżyć,dodać do jogurtu, wsypać przyprawy. Filet pokroić na mniejsze kawałki włożyć do marynaty i odstawić do lodówki na min 1 godz (może być dłużej).
Piekarnik rozgrzać do 180 st, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, filety panierować w rozkruszonych płatkach i układać na blachę. piec aż płatki się zrumienią na złoty kolor. (30-40min) Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.