Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farfalle wiosenne można przyrządzać na wiele sposobów. Gdy mamy dostęp do świeżych warzyw, z pewnością po nie sięgniemy, ale w czasie zimowo-wiosennym trzeba posiłkować się np.mrożonkami, które w tym wydaniu smakują znakomicie:). Ponadto żywe kolory pobudzają wyobraźnię i pozostaje nam tylko stwierdzenie: "Viva la pasta"! :)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 939
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 44
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20867
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 939
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 44
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20867
Składniki
Ugotować makaron(al dente!)
W międzyczasie, gdy makaron się gotuje rozmrażamy naszą mrożonkę(można to zrobić z mikrofalówce, przekładając ją uprzednio do głębokiego talerza).
W rondlu, lub na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy mieszankę warzywną i smażymy, mieszając, 1-2 min.
Wlewamy jogurt(połączony wcześniej z bazylią i przeciśniętym przez praskę czosnkiem), mieszamy i gotujemy na małym ogniu ,aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka i mieszamy starannie z sosem i serem. Chwilę podgrzewamy, aż ser się roztopi.
Serwujemy na talerze. Smacznego!