Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"małe" co nieco do "dużej" kawki. SMACZNEGO
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2483
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 48
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 142
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2483
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 48
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 142
Składniki
Margarynę z cukrem ucieramy, dodając po jednym jajku. Mąkę mieszamy z pr. do piecz. i po trochu wsypujemy. Połowę ciasta wykładamy na blachę a do drugiej dodajemy kakao i śmietanę. Między ciasto układamy pokrojone w cienkie piórka jabłka. Pieczemy w 170-180% przez ok 30-40 min.
Z mąki, mąki ziemniaczanej i mleka gotujemy budyń, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy dodając po trochu budyniu, powstałym w ten sposób kremem smarujemy przestudzone ciasto.
Wodę, cukier, margarynę i kakao gotujemy aż zgęstnieje. czekamy aż ostygnie i polewamy tym krem i gotowe.